טיפול בהתקרחות ושיער דליל » טיפול בהתקרחות » פרופסיה או פינסטרייד – כל מה שחשוב לדעת

לשיחה עם צוות היועצים:

פרופסיה או פינסטרייד – כל מה שחשוב לדעת

פרופסיה היא אחת התרופות המוכרות ביותר בתחום הטיפול בהתקרחות אצל גברים ורבים בוחרים ליטול אותה, למרות תופעות הלוואי שלה. לפני שאתם מחליטים על הטיפול באמצעות תרופה זו, כדאי לדעת ולהבין מה היא עושה, מהן תופעות הלוואי המדוברות בשימוש פרופסיה ומה האלטרנטיבה הטבעית.

למה נועד פינסטרייד \ פרופסיה

החומר הפעיל פינסטרייד נמצא אפקטיבי לטיפול בהתקרחות והוא נמצא בתרופות ייעודיות לכך כאשר המוכרת ביותר היא פרופסיה. תרופה זו מאושרת לשימוש לגברים בלבד והיא ניתנת במרשם בלבד וכן בתקופת הטיפול נדרש מעקב רפואי בגלל תופעות הלוואי שלה (הרחבה על כך בהמשך).
במקור, התרופה נועדה לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית, אך אחת מתופעות הלוואי שלה הייתה הצמחת שיער באופן מוגבר. הטיפול בתרופה גורם לירידה ברמות ה-DHT בכ-70% (על ידי כך עצירת תהליך הפיכת הורמון הטסטוסטרון ל-DHT), והדבר מביא לכך שהנשירה נעצרת והשיער אף חוזר לצמוח.

איך ניתן לצרוך תרופות המכילות פינסטרייד

על פי רוב, תרופות אלו ניתנות למטופלים בצורת טבליה לבליעה, פעם ביום.

האם כדאי להתחיל להשתמש בפרופסיה

אין ספק ששימוש בפרופסיה מביא תוצאות טובות, עם זאת פרופסיה איננה הטיפול האפקטיבי היחיד וכאשר שוקלים התחלת טיפול פיזי כלשהו, מומלץ לברר כמה שיותר פרטים לגביו וכן לבדוק אילו אלטרנטיבות קיימות בנוסף – ממש להכין טבלה השוואתית. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתרופה המכילה חומרים פעילים חזקים מאוד כגון פינסטרייד.
להלן מספר קריטריונים שכדאי לחשוב עליהם:
מענה על שאלות אלו בהשוואה לאלטרנטיבות יתנו לכם תמונה רחבה לפיה תוכלו לקבל החלטה מושכלת.

פרופסיה, תופעות לוואי

בכדור הפרופסיה, תופעות הלוואי נגרמות בעיקר מהחומר הפעיל פינסטרייד משפיע באופן מוכח על תהליכים הורמונליים הקשורים להורמון הגברי טסטוסטרון. כפי שהזכרנו קודם, הטיפול באמצעות חומר זה מפחית את רמות ה-DHT, אך חשוב להבין כי ה-DHT חשוב מאוד להתפתחות מינית תקינה אצל מתבגרים. חוקרים רבים מעידים על כך שה-DHT אינו חשוב יותר לאחר הגעה לבגרות מינית, אך ישנם ספקות רבים בעניין זה, וגם תופעות לוואי קשות הקשורות לתפקוד מיני מדווחות לא מעט.
להלן חלק מתופעות הלוואי המפורטות בעלון לצרכן של התרופה פרופסיה:
נשים: התרופה מיועדת לגברים בלבד ועל נשים בהיריון או בגיל הפוריות להימנע ממגע עם הטבליות במיוחד אם הן שבורות או מפוררות. הסכנה כה גדולה עד כדי כך שאישה בהיריון עם עובר ממין זכר שנגעה בטבליה או בלעה אותה בטעות – יש סיכוי שהתינוק ייוולד עם פגמים באברי המין שלו.
גברים:
בסרטון בראש העמוד ריכזנו ידע חשוב אודות תרופת הפרופסיה ותכשיר מינוקסי, ואנו ממליצים לצפות בו עד הסוף.

אלטרנטיבה טבעית לפרופסיה

אם רשימת תופעות הלוואי מלחיצה אתכם ואתם מחפשים אלטרנטיבה לטיפול בפרופסיה, כדאי לכם לשקול את הטיפול באמצעות הריג’ן.
מכשיר הריג’ן הוא מכשיר טכנולוגי באישור מכון התקנים ומשרד הבריאות, אשר פעולותיו מסייעות לעיבוי השיער וצפיפותו. להלן טבלה בה מפורטות פעולות המכשיר:
 

תכונות

מכשיר הריג’ן קלאסיק

מכשיר הריג’ן פרמיום

פעולה ביוכימית:החדרת אבץ ונחושת לקרקפת. אבץ ונחושת, הידועים כ”אנטי אנדרוגנים” מוחדרים לעור הקרקפת באמצעות זרם חשמלי עדין ובלתי מורגש. פעולה זו עוזרת לנטרול ה-DHT בזקיקים ומספקת טיפול ממוקד ומקומי בגורמים הראשיים להתקרחות.

כן

כן

פעולה חשמלית:גירוי הקרקפת.זרמים עדינים ומשתנים מפעילים את מנגנוני הריפוי העצמי בגופנו ואלו נכנסים לפעולה. זרימת הדם לשורשי השיער משתפרת, עור הקרקפת מתעבה ומתגמש, זקיקי שיער רדומים מתעוררים ומצמיחים שיער מחדש ואיכות השיער משתפרת.

כן

כן

פעולה מכאנית:עיסוי הקרקפת. מנוע רטט עדין מניע את הדסקיות מעלה, מטה ולצדדים ושיניים עדינות על הדסקיות מגרות את עור הקרקפת. פעולה זו מגבירה את זרימת הדם לשורשי השיער, עוזרת לפינוי רעלנים מואץ, זקיקי השיער מוזנים, השורש מתעבה ומצמיח שיער עבה ובריא יותר מבעבר.

כן

כן

פעולה אופטית:קרן לייזר רך (LLLT) מזרז את חלוקת התאים ומסייעת בשפעול התאים של זקיקי השיער בקצב מזורז.

לא

כן

למכשיר יתרונות רבים, החל מפשטות ונוחות השימוש בו ועד העובדה שאין לו תופעות לוואי כלל. השימוש במכשיר מתבצע בבית בנוחות במשך מספר דקות ביום, כאשר המשתמש מעביר אותו על גבי הקרקפת.
יתרון נוסף וחשוב, הוא שהמכשיר נמכר לאחר אבחון מקצועי להתאמה לטיפול (האבחון ללא עלות), ותוצאותיו מובטחות כדלקמן:
במקרים נדירים בהם התוצאות אינן מספקות על פי המדד שנקבע, ניתן להחזיר את המכשיר וקבל את הכסף בחזרה. 
לפני שאתם בוחרים להתחיל לטפל באמצעות כדורי פרופסיה, אנו מזמינים אתכם לבוא לאבחון מצב שיערכם, ללא עלות או התחייבות. 

עוד בנושא טיפול בהתקרחות

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

Skip to content